vacatures.ap.be

Medewerker contacten Mensen met Hiv

Algemene informatie

Plaats van tewerkstelling: 
Antwerpen
Provincie van tewerkstelling: 
Antwerpen
Opleiding: 
GW - Sociaal werk
Type: 
Job

Bedrijfsinformatie

Bedrijf: 
Sensoa
Sector: 
Vlaamse Welzijns- en Gezondheidssector

Uitgebreide informatie

Omschrijving vacature: 

Als medewerker contacten mensen met hiv lever je een bijdrage aan het actieterrein mensen met hiv. Dat is het team binnen Sensoa dat intermediairs (hiv-specifieke zorgverstrekkers, maar ook algemene zorgverstrekkers en professionelen) ondersteunt om met hun cliënten de impact van hiv op hun leven en op hun seksualiteit te bespreken. Ook verzorgt Sensoa een rechtstreekse dienstverlening naar mensen met hiv door onder andere intakegesprekken, lotgenotencontacten en info-avonden. Tevens worden er interventies ontwikkeld om het maatschappelijk stigma van hiv te verminderen.
Voor de ondersteuning en de uitvoering van diverse activiteiten naar de doelgroep zijn we op zoek naar een enthousiaste medewerker. Je neemt een verantwoordelijke rol op in de organisatie van activiteiten in samenspraak met een teamlid.

Wat hebben we nodig?
Je bent verantwoordelijk voor een ploeg gemotiveerde vrijwilligers, werft nieuwe kandidaten, coacht hen en voorziet de nodige bijscholing in samenspraak met collega’s.
Je staat mee in voor de organisatie van activiteiten naar de doelgroep mensen met hiv, zoals het lotgenotenweekend, infoavonden en workshops. Je werft deelnemers, zoekt een gepaste locatie en organiseert de ondersteuning door vrijwilligers.
Je verzekert mee de permanentie van de rechtstreekse dienstverlening en voorziet mails van een passend antwoord.
Je helpt mee de contacten voorbereiden naar de Aidsreferentiecentra.

Profiel: 

Ben jij de persoon die we zoeken?
Je beschikt over een relevante professionele bachelor of hebt gelijkwaardige ervaring.
Je weet van aanpakken en bent een uitstekende organisator. Je weet in samenwerking met collega’s tot concrete resultaten te komen. Je beschikt over goede gespreksvaardigheden die je kan inzetten om mensen met hiv te ondersteunen. Je hebt een open en ruimdenkende blik op seksualiteit en weet taboe-onderwerpen ontwapenend te bespreken. Bovendien heb je een goed inlevingsvermogen om de impact van een chronische aandoening op iemands leven in te schatten.
Je hebt interesse of bent bereid om je in te werken in onderwerpen zoals leven met hiv, stigma, veilig vrijen, etc. Je hebt een open attitude naar mensen met hiv en mannen die seks hebben met mannen en je sluit moeiteloos aan bij de missie van Sensoa: de seksuele gezondheid bevorderen.

Arbeidsvoorwaarden: 

Wat we bieden?
Sensoa werft aan op basis van competenties: van wat je kan en wat je weet. We streven daarbij diversiteit na op het vlak van afkomst, leeftijd, gender, nationaliteit, ...
Sensoa biedt je een voltijds contract (37,5 uren per week) aan van bepaalde duur voor 6 maanden. Je wordt verloond volgens de barema’s van de Vlaamse welzijns- en gezondheidssector (barema B1C van PC331 met max 5 jaar relevante werkervaring), aangevuld met maaltijdcheques en een hospitalisatieverzekering. Bij Sensoa heb je recht op bijkomende vakantiedagen en werken we met glijdende uren.
Je maakt deel uit van een gemotiveerd en dynamisch team en er is ruimte voor bijkomende opleiding. Tevens word je grondig ingewerkt in je opdracht. Ons kantoor is gelegen in hartje Antwerpen.

Extra informatie: 

Heb je interesse, stuur je brief en CV dan vóór 22 januari 2019 naar Sensoa, tav Joke David, F. Rooseveltplaats 12 bus 7 te 2060 Antwerpen of mail ze naar joke.david@sensoa.be. De selectiegesprekken vinden plaats eind januari 2019.
Voor meer info over de vacature kan je terecht bij Sandra Van den Eynde via mail sandra.vandeneynde@sensoa.be of telefonisch op 03/238.68.68.
Sensoa werkt aan het voorkomen van risico's op ongeplande zwangerschap, seksueel grensoverschrijdend gedrag, seksueel overdraagbare aandoeningen en hiv. Maar seksuele gezondheid betekent ook: er voor ijveren dat seks altijd vrij is van dwang, discriminatie en geweld én aandacht hebben voor de plezierige en aangename kanten van seksualiteit. Daarvoor hebben we een uitgebreid informatieaanbod voor iedereen, inspireren we het onderwijs en werken we ook naar volwassenen, jongeren, homomannen, kwetsbare migranten en mensen met hiv. Sensoa verdedigt de seksuele rechten. Iedereen heeft recht op een maximale ontplooiing van de eigen seksualiteit, waarbij toestemming is van alle betrokkenen en men zichzelf en de ander geen schade toebrengt. Je krijgt een mooi overzicht van wat Sensoa doet in ons magazine 'Iedereen seksueel gezond', dat je ook op onze website vindt: www.sensoa.be

Solliciteren

Beschikbaarheid vacature: 
26 december, 2018 to 21 januari, 2019
E-mail sollicitaties: 
joke.david@sensoa.be
Plaats: 
Antwerpen
Straat en huisnummer: 
F. Rooseveltplaats 12 bus 7
Postcode: 
2060